over mij

Als kind was ik al gek op oude spullen en dat is nog steeds zo. Mijn ouders reden vroeger regelmatig naar Engeland om met een auto vol moois weer terug te komen. Een uit de hand gelopen hobby noemden zij het altijd en dat is bij mij ook het geval. Ik word blij van oude meubels en nog blijer als ik ze heb opgeknapt en ze bij iemand anders een mooi plekje in huis krijgen. Brocante, vintage en antieke meubels geven een huis karakter omdat elk meubel uniek is.

Toen ik net begon, was het plan om 1 keer in de zo veel tijd naar Frankrijk te rijden, daar van alles op te kopen en weer terug naar Nederland te gaan met een bus vol brocante. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig want ook in eigen land zijn er nog genoeg mooie spullen te koop.
Een kringloopwinkel kan ik niet voorbijrijden zonder even te stoppen en ook op Marktplaats vind je de leukste dingen. De brocante meubels die ik verkoop zijn stoer en zeker niet tuttig of te lief want daar hou ik niet van.

Mijn aanbod is zeer divers en omvat onder andere antieke, vintage en brocante meubels zoals kasten, stoelen, tafels en bureaus. Verder verkoop ik ook vintage hoedjes uit Amerika, hoedenstandaards, antieke hutkoffers uit Engeland en diverse woonaccessoires. Mocht je vragen hebben over een bepaald artikel neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier of bel mij.

Het assortiment wordt regelmatig aangevuld met ‘nieuwe’ brocante. Een regelmatig bezoek aan de website is daarom zeker de moeite waard.

Aanmelden voor de nieuwsbrief is nog gemakkelijker, dat kan hier onder aan de pagina. Dan krijg je vanzelf bericht wanneer er nieuwe spullen binnen zijn.

         Michelle de Boer-Koolschijn
         Brocante & Aanverwante

 

Maatwerk

Met maatwerk bedoel ik dat alle meubels tegen meerprijs verkrijgbaar zijn in andere kleuren. Dus zie je een meubel dat je zoekt maar is het niet jouw kleur, geen probleem. Ieder meubel kan in de door jouw gewenste kleur geschilderd worden. Zo is het mogelijk om een antiek kastje toch een eigentijdse uitstraling te geven. Ook is het mogelijk om meubels in opdracht te laten verven omdat je er zelf bijvoorbeeld geen tijd voor hebt.

Hieronder een aantal voor en na foto’s van kasten.

 

De deuren hingen scheef in de kast en de planken, sleutels en deurbeslag ontbraken. Maar hij ziet er weer super uit en staat nu in een gezellige woonkeuken in Noord-Holland.

Geen beslag op de lades en maar 3 poten. Wat zou het zonde zijn geweest van z’on mooie kast als deze niet opgeknapt was.

Heel leuk kastje maar er klopte niets van. Deuren hingen er niet goed in, wel een sleutelgat maar geen slot en heel lelijk geschilderd.

Een servieskast in heel goede staat. Alle deuren, sloten en planken waren nog heel, maar niet te tillen en bruin. Ik hoefde de kast alleen maar te verven, op te schuren en in de was te zetten. En zeg nou zelf, een plaatje!

Op zich vond ik deze meidenkast/spekkast best wel leuk, maar het rieten deurtje maakte het kastje een beetje goedkoop. En al die verschillende kleurtjes zijn leuk maar gaan op den duur vervelen. Door het kastje in 1 kleur te verven, het riet te vervangen door hard board en er mooie oude knopjes op te zetten, ziet het meteen veel chiquer uit.

Dit brocante theemeubel vond ik te hoog op zijn poten staan en een beetje oubollig. Door er nieuwe poten onder te zetten en het in een mooie petrol kleur te schilderen, ziet het er heel anders uit.

Het beslag op de lades van deze kaptafel vond ik niet zo mooi. Meer voor in een keuken. Ik heb een spiegel laten bijsnijden, heb mooie oude knoppen op de lades gezet, sleutels gevonden voor de 2 lades en het meubel geschilderd in mijn favoriete kleur, duck egg blue.

Niets mis met deze witte klepbank, maar mijn vriendin Genoveve wilde hem grijs. En eerlijk is eerlijk, hij springt er nu echt uit in de hal van hun mooie huis.

Een bok op hoge poten, daar moest ik aan denken toen ik deze kast zag staan. Maar ik wist meteen wat ik wilde veranderen en hoe leuk is hij geworden!

Deze kast heb ik opgeknapt voor Milou, de dochter van een vriendin. Toen ze zelf nog thuis woonde, heeft deze kast altijd op haar kamer gestaan, maar nu stond de kast al een tijd in de kelder. Op de vraag of ik deze wilde pimpen voor haar dochter hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb een combinatie gebruikt van Aubusson Blue en Louis Blue en de hele kast afgewerkt met softwax. De binnenkant van de lades heb ik beplakt met lichtblauw bloemetjes papier, en nieuwe kettinkjes bevestigd. In combinatie met de brocante bidstoel een plaatje! Milou is mijn meest enthousiaste klant tot nu toe want ze hing zwaaiend uit het raam toen ik hem kwam afleveren.

 

Annie Sloan Chalk Paint

Hieronder staan de kleuren van Annie Sloan Chalk Paint, die ik vaak gebruik en op voorraad heb, maar elke andere kleur is ook mogelijk.

 

Share

volg ons

contact

Michelle Koolschijn
06-52 033 701
michelle@brocanteenaanverwante.nl