maatwerk

Met maatwerk bedoel ik dat alle meubels tegen meerprijs verkrijgbaar zijn in andere kleuren. Dus zie je een meubel dat je zoekt maar is het niet jouw kleur, geen probleem. Ieder meubel kan in de door jouw gewenste kleur geschilderd worden. Zo is het mogelijk om een antiek kastje toch een eigentijdse uitstraling te geven. Ook is het mogelijk om meubels in opdracht te laten verven omdat je er zelf bijvoorbeeld geen tijd voor hebt.

Hieronder een aantal voor en na foto’s van kasten.

Vintage vitrinekast met glas en aan de binnenkant wit doek. Het glas was in slechte staat, evenals de rest van de kast. Om de planken op hun plek te houden, waren er schroeven aan de zijkant van de kast naar binnen geschroefd. Aan elke kant een stuk of 10. Schroeven netjes laten verzinken, 2 stukjes hardboard op maat gezaagd, de kast in de kleur graphite geschilderd, de randen lekker door geschuurd en daarna afgewerkt met softwax.

De bovenkant was er voor het gemak vanaf gehaald omdat hij dan makkelijker door het trapgat zou passen. Thuisgekomen bleek de bovenkant helemaal niet te passen ondanks dat er 50 spijkers door heen geslagen waren. De deuren hingen scheef, slot werkte niet en er zat een kier van 8 cm tussen de lade en bovenkant kast. Ik heb een paar gedacht om het op te geven, maar de aanhouder wint!

De deuren hingen scheef in de kast en de planken, sleutels en deurbeslag ontbraken. Maar hij ziet er weer super uit en staat nu in een gezellige woonkeuken in Noord-Holland.

Geen beslag op de lades en maar 3 poten. Wat zou het zonde zijn geweest van z’on mooie kast als deze niet opgeknapt was.

Heel leuk kastje maar er klopte niets van. Deuren hingen er niet goed in, wel een sleutelgat maar geen slot en heel lelijk geschilderd.

Een servieskast in heel goede staat. Alle deuren, sloten en planken waren nog heel, maar niet te tillen en bruin. Ik hoefde de kast alleen maar te verven, op te schuren en in de was te zetten. En zeg nou zelf, een plaatje!

Op zich vond ik deze meidenkast/spekkast best wel leuk, maar het rieten deurtje maakte het kastje een beetje goedkoop. En al die verschillende kleurtjes zijn leuk maar gaan op den duur vervelen. Door het kastje in 1 kleur te verven, het riet te vervangen door hard board en er mooie oude knopjes op te zetten, ziet het meteen veel chiquer uit.

Dit brocante theemeubel vond ik te hoog op zijn poten staan en een beetje oubollig. Door er nieuwe poten onder te zetten en het in een mooie petrol kleur te schilderen, ziet het er heel anders uit.

Het beslag op de lades van deze kaptafel vond ik niet zo mooi. Meer voor in een keuken. Ik heb een spiegel laten bijsnijden, heb mooie oude knoppen op de lades gezet, sleutels gevonden voor de 2 lades en het meubel geschilderd in mijn favoriete kleur, duck egg blue.

Niets mis met deze witte klepbank, maar mijn vriendin Genoveve wilde hem grijs. En eerlijk is eerlijk, hij springt er nu echt uit in de hal van hun mooie huis.

Een bok op hoge poten, daar moest ik aan denken toen ik deze kast zag staan. Maar ik wist meteen wat ik wilde veranderen en hoe leuk is hij geworden!

Deze kast heb ik opgeknapt voor Milou, de dochter van een vriendin. Toen ze zelf nog thuis woonde, heeft deze kast altijd op haar kamer gestaan, maar nu stond de kast al een tijd in de kelder. Op de vraag of ik deze wilde pimpen voor haar dochter hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb een combinatie gebruikt van Aubusson Blue en Louis Blue en de hele kast afgewerkt met softwax. De binnenkant van de lades heb ik beplakt met lichtblauw bloemetjes papier, en nieuwe kettinkjes bevestigd. In combinatie met de brocante bidstoel een plaatje! Milou is mijn meest enthousiaste klant tot nu toe want ze hing zwaaiend uit het raam toen ik hem kwam afleveren.

 

Annie Sloan Chalk Paint

Hieronder staan de kleuren van Annie Sloan Chalk Paint, die ik vaak gebruik en op voorraad heb, maar elke andere kleur is ook mogelijk.

 

Share

volg ons

contact

Michelle Koolschijn
06-52 033 701
michelle@brocanteenaanverwante.nl